Hoe lang gaat een laptopaccu eigenlijk mee?

Tips om levensduur laptopaccu te verlengen

Wat is ongeveer de gemiddelde levensduur van mijn accu? Hoe weet ik wanneer het tijd is om een nieuwe laptopaccu te kopen? Wij geven u in deze blog antwoord op de vraag: hoelang gaat mijn laptopaccu mee? Zo kunt u bepalen wanneer het tijd is om een nieuwe accu voor uw laptop te kopen.

Een laptopaccu verliest zijn capaciteit beetje bij beetje. Dat proces begint eigenlijk al meteen na het produceren. Een accu van een laptop gaat gemiddeld tussen de 2 en 5 jaar mee. Best een groot verschil. Dit verschil hangt af van hoe u met uw accu omgaat. Hoelang uw accu het volhoudt, is afhankelijk van verschillende factoren.

Ben lief voor uw accu

Als u goed met jouw laptopaccu omgaat, gaat hij langer mee. Klinkt logisch. Het is bijvoorbeeld belangrijk om uw laptopaccu niet helemaal leeg te laten lopen, maar ook niet door te blijven laden als hij al helemaal vol is. Ook het blootstellen aan extreme kou of hitte is niet goed voor een laptopaccu. Laat daarom uw laptop bijvoorbeeld in de winter of de zomer niet in de auto liggen.

Gebruik van accu

De frequentie van gebruik is ook is het van belang. Bij dagelijks gebruik heeft een laptopaccu natuurlijk meer te verduren, dus zal de accu korter meegaan. Maar het is ook niet goed voor een accu als u uw laptop voor hele lange tijd niet gebruikt. Dan kunt u de accu er beter tijdelijk uithalen.

En een beetje geluk…

De li-ion (lithium-ion) accu in een laptop gaat over het algemeen lang mee. Maar net zoals met veel dingen in het leven, heeft u bij een laptopaccu ook een beetje geluk nodig. Maar hoe goed u ook voor uw laptopaccu zorgt, er gaat een moment komen dat u uw dat hij het helaas begeeft.