Mijn draadloos toetsenbord en muis doet het niet! Hoe op te lossen?

Hoe los ik problemen met mijn draadloze toetsenbord en muis op?

Last van een haperende verbinding met uw draadloze toetsenbord of muis? Of heeft u verbindingsproblemen zoals traagheid, na-ijlen, stotteren bij het typen? We geven u enkele tips wat u zelf kunt doen om problemen met uw draadloze randapparatuur op te lossen. Plaats bijvoorbeeld nieuwe batterijen of wissel eens van usb-poort.

Laag batterijniveau

Batterijen van een draadloos toetsenbord of muis raken uiteindelijk eens leeg. Stop nieuwe batterijen in het randapparaat om te kijken of zo uw problemen is opgelost. Werkt uw toetsenbord of muis op een accu? Sluit dan de oplaadkabel aan en verbind hem met de pc. Als een lege accu het probleem was, dan is dat na deze stap opgelost en doet uw toetsenbord het weer.

Storende apparaten

Zijn er andere apparaten in de buurt die gebruik maken van een 2.4 Ghz band? Die kunnen zorgen voor een storing in de draadloze verbinding van uw toetsenbord of muis. Denk bijvoorbeeld aan apparaten zoals een magnetron, muis of telefoonstation. Probeer eens op een andere plek in het huis aan de slag te gaan met uw randapparaat of zorg dat uw andere apparaten met een 2.4 Ghz signaal uitstaan.

Andere usb-poort

Soms werk de dongel van het toetsenbord of muis niet goed als hij in een grijze of zwarte usb 2.0 poort zit. Dit is simpel op te lossen door de dongel in een usb 3.0 poort te stoppen. Deze usb 3.0 poorten zijn meestal blauw van kleur. Let er ook op dat de dongel gebruikt in de poort die het dichtst bij het toetsenbord of de muis staat. Zo zorgt u ervoor dat de dongel het signaal goed oppikt.

Updaten software- en driver

Controleer of de software en/of de drivers voor het randapparaat up-to-date zijn. Kijk via de software applicatie of de website van uw fabrikant of er misschien updates beschikbaar zijn.