Mijn laptop laadt niet op. Wat kan ik doen?

Laadt uw laptop niet meer op, maar functioneert hij verder nog normaal? Dan ligt dit in de meeste gevallen aan de laptop accu. Als de laptop niet oplaadt en na enige tijd helemaal niet meer aangaat, ligt het aan de laptop adapter. Met de volgende informatie kunt u vaststellen waar de fout zit.

Als uw laptop niet meer oplaadt, kunt u met de volgende stappen nagaan waar het probleem zit. Op deze manier kunt u eenvoudig de fout vinden en oplossen. Zo kunt u weer snel aan de slag met uw laptop.

Controleer of de adapter juist is aangesloten
Zoek naar een foutindicatie in uw besturingssysteem
Verwijder de laptop accu

Controleer of de adapter juist is aangesloten

Meestal hebben de adapter en de laptop een indicatielampje. Dat lampje geeft aan of de adapter werkt en of deze stroom doorgeeft aan de laptop. Het lampje op de adapter moet altijd aan zijn als alles goed is aangesloten is en de adapter functioneert.

Gaat het lampje op de adapter en/of het lampje op de laptop niet aan? Controleer dan of de adapter juist op de laptop is aangesloten en of de adapter op de netstroom zit.

Is alles correct aangesloten en gaat het lampje op de adapter nog steeds niet aan? Dan zit er een defect in uw laptop adapter en moet u een nieuwe adapter voor uw laptop kopen.

Zoek naar een foutindicatie in uw besturingssysteem

Als de accu in uw laptop niet meer goed is, krijgt u van het besturingssysteem meestal een melding. Bij Windows Vista en Windows 7 verschijnt er een kruisje rechtsonderin uw scherm met de melding "Overweeg uw accu te vervangen". Bij een Apple laptop met OS X krijgt u door op het batterij-icoontje rechtsboven te klikken de melding 'Vervang nu', 'Spoedig vervangen' of 'Onderhoud vereist'. Krijgt u één van de deze meldingen? Dan is uw laptop accu defect en zult u een nieuwe laptop accu voor uw laptop aan moeten schaffen.

Verwijder de laptop accu

Krijgt u van het besturingssysteem geen foutmelding, dan kunt u de accu uit de laptop verwijderen. Schakel wel eerst de laptop uit. Vervolgens draait u de laptop om en haalt u de schuifjes over naast de accu. Nu kunt u de accu uit de laptop tillen.

Sluit nu de laptop aan op het netstroom met de adapter. De laptop zou nu gewoon aan moeten gaan. Gaat de laptop niet aan? Dan is uw adapter defect en zult u een nieuwe laptop adapter aan moeten schaffen.

Laptop defect?

Alle stappen doorlopen, een nieuwe laptop accu of adapter bestelt en de laptop laadt nog steeds niet? Dan bestaat de mogelijkheid dat uw laptop niet oplaadt door een intern defect. Dit defect zit in veel gevallen in de plug waar de adapter in de laptop zit. Maar het kan ook in het moederbord zitten. Alleen is dat zonder nieuwe adapter of nieuwe accu lastig een dergelijk defect vast te stellen. Mocht u bij ons een laptop accu of een laptop adapter aangeschaft hebben en uw laptop blijkt defect? Dan kunt u deze binnen 30 dagen retourneren en heeft u recht op creditering van het volledige aankoopbedrag. De verzendkosten bij retourneren zijn voor eigen rekening. Hierover leest u meer bij onze pagina over retourneren.