Nieuwe laptop adapter nodig?

Je hebt een nieuwe adapter voor je laptop nodig en zit met je handen in je haar? Wij laten in dit blog zien hoe jij snel de juiste adapter vindt!

Hard aan het werk en opeens houdt je laptop ermee op? Er is niets irritanter dan een defecte adapter! Een nieuwe adapter van Partsfrog is een snelle oplossing!

Tip van Partsfrog; het is natuurlijk ook handig om bijvoorbeeld een adapter voor op je werk te hebben en een voor thuis!

Om de juiste adapter voor je laptop te vinden zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Wanneer je op je huidige adapter kijkt dan staat daar spanning (V/voltage), stroom (A/ampère), wattage (W) en een plug omschrijving op. Daarnaast hebben adapters een modelnummer.

Gefeliciteerd, je hebt nu de eerste stap afgerond in het vinden van een nieuwe adapter!

Stel, je adapter is stuk en je weet niet goed hoe je het modelnummer kunt vinden. Je weet dat je adapter 19.5V en 180W heeft en bij de A staat 9.23A, dan kun je hier natuurlijk naar zoeken. Het is belangrijk om niet van deze getallen af te wijken, doe je dat wel dan werkt de adapter niet voor jouw laptop! Verkeerde waardes zijn ook nog eens heel erg gevaarlijk!

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de aansluiting van de adapter naar jouw laptop. Dit wordt ook wel de connector plug (plugmaat) genoemd. De maat van de connector plug kun je zelf opmeten! Dit doe je door de diameter (de rechte lijn die kan worden getrokken tussen twee kanten van een cirkel) van de plug te meten. Meet zowel de diameter aan de binnenkant van de plug als aan de buitenkant van de plug. Ofwel de binnenmaat & buitenmaat in mm, bijvoorbeeld 5.0 x 7.4mm.

Als laatste is het belangrijk om te zoeken naar een adapter van het merk van jouw computer. Steek dus niet zomaar de aansluiting van merk A in merk B, hierdoor kun je jouw laptop laten crashen en kan er zelfs kortsluiting en brand ontstaan! Ook bij een universele adapter bestaat dit risico!

In het voorbeeld gaan wij uit van het merk Dell. De kans is groot dat je dan uitkomt bij Dell WW4XY of Dell DW5G3. Beide adapters hebben dezelfde specificaties dan jouw adapter, daarnaast heeft de connector plug dezelfde afmeting. Wanneer je gaat lezen zie je dat beide nummers bij compatibele PN genoemd worden. Kort uitgelegd zijn compatibele PN adapters die ook in jouw laptop passen met dezelfde specificaties. Nu hoor ik je denken, kan ik deze adapter dan ook kopen? Ja! Zowel WW4XY alsmede DW5G3 zijn beide geschikt voor jouw laptop!

Tijd om de handen uit je haren te halen en jezelf snel te reloaden!
Succes bij het zoeken naar jouw juiste adapter!