Richtlijnen om uw Dell apparatuur schoon te houden

We begrijpen dat klanten mogelijk vragen hebben over opties voor het reinigen en ontsmetten van hun Dell producten. De onderstaande instructies zijn van toepassing op alle pc's, monitoren of beeldschermen, dockingstations, toetsenborden en muizen van het merk Dell.

 1. Wij raden u aan wegwerphandschoenen te dragen bij het schoonmaken en ontsmetten van oppervlakken.
 2. Schakel het apparaat uit dat u wilt reinigen en haal de stekker uit het stopcontact. Verwijder ook batterijen uit items zoals draadloze toetsenborden. Maak nooit een product schoon wanneer het is ingeschakeld of aangesloten.
 3. Koppel alle externe apparaten los.
 4. Spuit nooit vloeistoffen rechtstreeks op het product.
 5. Bevochtiging van een microvezeldoek met een mengsel van 70% isopropanolalcohol/30% water. De doek moet vochtig zijn, maar niet druipnat. Overtollig vocht moet worden verwijderd als de doek nat is voordat u het product afveegt. Het gebruik van andere materialen dan een microvezeldoek kan uw product beschadigen.
 6. Veeg voorzichtig met het bevochtigde doek over de te reinigen oppervlakken. Zorg dat er geen vocht druppelt in gebieden zoals toetsenborden, beeldschermen, enz. Vocht dat de binnenkant van een elektronisch product binnendringt kan het product beschadigen. Overmatig vegen zou ertoe kunnen leiden dat sommige oppervlakken beschadigd raken.
 7. Veeg bij het reinigen van een beeldscherm voorzichtig in één richting en beweeg van de bovenkant van het scherm naar de onderkant.
 8. Oppervlakken moeten volledig aan de lucht zijn gedroogd voordat u het apparaat na het schoonmaken inschakelt. Er mag geen vocht zichtbaar zijn op de oppervlakken van het product voordat het wordt ingeschakeld of aangesloten.
 9. Na reiniging of desinfectering van een glazen oppervlak, kan het opnieuw worden gereinigd met een glasreiniger die is ontworpen voor beeldschermoppervlakken volgens de instructies voor die specifieke reiniger. We raden u aan glasreinigingsproducten met ammoniak te vermijden.
 10. Gooi de wegwerphandschoenen weg na elke reinigingsbeurt. Maak uw handen direct schoon nadat de handschoenen zijn uitgedaan en weggegooid.

Klanten kunnen na verloop van tijd enkele zichtbare cosmetische veranderingen ervaren op sommige oppervlakken als gevolg van het hierboven beschreven reinigingsproces. Andere schoonmaakchemicaliën zijn erg agressief en zullen oppervlakken beschadigen.

Gebruik geen van de volgende chemicaliën of producten die deze chemicaliën bevatten:
 • • Elke chloorhoudende reiniger, zoals bleekmiddel
 • • Peroxiden (inclusief waterstofperoxide)
 • • Oplosmiddelen zoals aceton, verfverdunner, benzeen, methyleenchloride of tolueen
 • • Ammoniak (bijv. Windex)
 • • Ethylalcohol

Het gebruik van een van de bovenstaande chemische stoffen zal blijvende schade aan sommige productoppervlakken veroorzaken. Door de stappen in dit document te volgen, kunt u het risico op schade minimaliseren.