Wat betekenen gebruiksduur van de batterij, batterijvermogen en levensduur van de batterij?

Gebruiksduur van de batterij

De gebruiksduur van de batterij is de tijd dat u uw apparaat kunt gebruiken voordat u de batterij opnieuw moet opladen. De gebruiksduur van de batterij hangt af van het batterijvermogen (aantal cellen of watturen (Wh) van een batterij). Meer cellen of een hoger aantal watturen in de batterij kunnen de laptop onder dezelfde werkomstandigheden langer van energie voorzien.

Batterijvermogen

Het batterijvermogen is de hoeveelheid lading die door de batterij kan worden opgeslagen. Het vermogen van een batterij vermindert naarmate de batterij chemisch veroudert, waardoor het aantal uren tussen twee oplaadbeurten afneemt. Het maximale batterijvermogen is het huidige vermogen van de batterij ten opzichte van het vermogen toen de batterij nieuw was.

Levensduur van batterij

De levensduur van een batterij is hoe vaak een batterij kan worden opgeladen voordat het oplaadvermogen afneemt. Het is normaal dat het oplaadvermogen van een oplaadbare batterij geleidelijk vermindert naarmate de batterij vaker wordt gebruikt en opgeladen. Doorgaans zult u zien dat de gebruiksduur van de batterij na 18–24 maanden afneemt. Bij intensief gebruik van het systeem duurt het waarschijnlijk korter dan 18 maanden voordat de gebruiksduur afneemt.